Om F&S

Idè: målet er helt enkelt å oppleve bevegelsesglede og ha en god opplevelse

  Friskis&Svettis er en idrettsforening med et mål som er unikt sammenlignet med den øvrige idrettsverdenen. I Friskis&Svettis finnes ingen konkurrenter som du skal slå i verken tid eller prestasjoner. Målet er helt enkelt å oppleve bevegelsesglede, og å ha en god opplevelse.

  Glede

  Den gode opplevelsen, eller gleden, skal være så sterk at den skal overgå de utfordringer som du kan møte på under trening, som f.eks. tung pust, verkende muskler og den forbannede melkesyren som gjør sitt inntog.

  Styres av lyst

  Først og fremst bør lyst være den største grunnen til å trene. Trening som gjennomføres p.g.a. dårlig samvittighet, blir som regel verken spesielt lystbetont, regelmessig eller langvarig.

  Lengsel etter å trene

  Hvis du opplever at det er moro å trene, kommer du til å gjøre det igjen. Da kan du glede deg til neste gang. Det kan gå så langt at du plutselig står med et fornøyd smil, midt oppi noe helt annet i hverdagen, ganske enkelt fordi du er fornøyd med deg selv og at du har det bra. Denne følelsen er minst like viktig som å få et smalere midjemål, et lavere kolesterolnivå, lange slanke muskler eller sette ny personlig rekord på maraton.

  Hvem behøver mer fokus på kroppen?

  En idrettsforening med et så spesielt mål som smil og bevegelsesglede, vil naturlig nok også ha litt anderledes krav til treningen. Vi håper at en F&S trening skal inneholde en ekstra dimensjon – noe mer enn korrekt utførte armhevinger, perfekt teknikk på spinningsykkelen eller pent utførte gasellesteg.

  MEN – Friskis&Svettis er tross alt en idrettsforening, og en idrettsforening bør også interessere seg for kroppen. Så selvfølgelig har lederne og instruktørene i F&S all den kunnskap og kompetanse som trenges innen styrke, bevegelighet, kondisjon, mitokondrier, alveoler m.m. Friskis&Svettis kan være treningsfreaker, kroppsfikserte og helseprofeter når det er nødvendig. Men det er ikke så ofte det behøves. Hvem behøver mer kroppsfiksering? Behovet for lystbetont trening er så mye større...

  Derfor er det smilet og bevegelesgleden som er vårt hovedmål for treningen. Og dit kommer man bare med trening som også har litt plass for sjelen. Og dersom du nettopp har trent og leser dette, smiler du kanskje til og med litt for deg selv....

  Trening av høy kvalitet – FOR ALLE?

  Det er kanskje ambisiøst, men det er i vår treningsidé å være for alle! Vi ønsker å inkludere også de med ulike funksjonsnedsettelser og prøver så godt vi kan å imøtekomme de tilpasningsbehov og ønsker om treningsformer som denne målgruppen har.

   
   


  Sist endret av: Siri Bredahl. Sist endret dato/tid: 26.06.2018 08:50:18

  Anteo utvecklas av Defendo Sverige AB, 2007-2018 #95